Dakreiniging & dak ontmossen

Uw dak biedt u en uw gezin bescherming tegen alle weersinvloeden & bepaalt de uitstraling van uw woning. Ga dus met enige zorg om met uw dak. Als er mos en algen groeien op uw dak, laat het dan behandelen. Mos & algen zorgen namelijk voor schade aan uw dakbedekking, dakpannen worden poreus en hierdoor krijgt u lekkages & vochtschade. Bovendien zal uw woning & dak er ook veel mooier uitzien nadien.

DAKRENOVATIE OF DAKREINIGING?
Uw dak renoveren of reinigen? In sommige gevallen is een dakreiniging beter dan een renovatie.
DAK REINIGEN & ONTMOSSEN
Na de dakreiniging ziet u het verschil meteen. Uw dak zal er volledig nieuw uitzien en gaat weer veel langer mee!
SCHERPE PRIJZEN
We hanteren steeds duidelijke afspraken en scherpe prijzen. Geen onvoorziene kosten achteraf.
DAKCOATING
Na de reiniging van uw dak, kunnen we uw dak ook behandelen met coating om de groei van mos & algen tegen te gaan.

Uw dak ontmossen

De groei van mos op uw dak is afhankelijk van een aantal factoren. Als eerste is de soort dakbedekking die u heeft van belang. Op een keramische dakpan ontstaan bijvoorbeeld sneller mos dan op een metalen ondergrond. Afhankelijk van de oriëntatie van uw woning zal uw dak meer of minder zonlicht krijgen. Dit heeft een invloed op de vochtigheid.

Plat dak ontmossen

Een plat dak ontmossen is doorgaans makkelijker om te reinigen dan een hellend dak. Het mos en de algen worden dan onder hoge druk van het dak afgespoten.

Hellende daken ontmossen

Dit doen we eveneens met een hogedrukreiniger of een speciale vuilfrees, maar vanwege de hoogte en soms ook vanwege de lastige constructies werken we met stellingen. Een leien dak reinigen vereist bijvoorbeeld wel iets meer voorzichtigheid: om schade aan de dakbedekking te voorkomen wordt de waterdruk van de hogedrukreiniger bij het ontmossen van leien daken iets verlaagd.

Met of zonder reinigingsmiddelen

Afhankelijk van het dakmateriaal en de hardnekkigheid van vuil, kan het zijn dat we bepaalde reinigingsmiddelen gebruiken.

Dakcoating & impregneren

Om de terugkeer van algen en mossen na uw dakreiniging tegen te gaan, kunnen we uw dakpannen en leien behandelen een coating. Dit zorgt voor een extra beschermingslaag en uw dak zal dus langer bestand zijn tegen vuiligheid. Daarnaast zorgt coating er ook voor dat uw dak weer zijn extra glans krijgt.

Door het dak ook nog extra te impregneren zorgt u voor een waterafstotend effect om lekkages tegen te gaan.

Prijs dakreiniging & coating

Dakreiniging, ontmossen & coating

De prijs is afhankelijk van de grootte van het dak, de dakbedekking en of u uw dak ook wilt laten behandelen tegen algen en mosgroei. Wel kan u er zeker van zijn dat u bij ons altijd een scherpe prijs mag verwachten.

Periodiek onderhoud

Voorkomen is beter dan genezen. Wilt u uw dak met regelmaat laten onderhouden? Dat kan. Daarnaast maken we ook telkens uw dakgoten leeg en controleren we op eventuele gebreken. De frequentie van het onderhoud is afhankelijk van de dakbedekking, de oriëntatie van het dak en de omgeving waar u woont.

6% BTW tarief

Als u uw dak laat reinigen door een erkend aannemer zoals ABGR dakwerken en uw woning is ouder dan 10 jaar, dan kan u hebt u recht op een verlaagd BTW tarief van 6%.  Lees er hier meer over. Dat is al zeker een zeer mooie besparing.